Инфлуенсърът Андрю Тейт, който е обвинен в трафик на хора и изнасилване, може да се изправи пред съда по обвиненията. Това отсъдиха румънските магистрати в петък.

Тейт и брат му Тристан, както и двама румънски граждани, бяха обвинени за трафик на хора, изнасилване и формиране на престъпна група за сексуална експлоатация на жени миналия юни. Те отричат всички обвинения.

Съдът в Букурещ още не е обявил дата за старт на делото, а братята вече са обжалвали решението то да се състои, заяви техен говорител. Според прокурорите братя Тейт са флиртували с жертвите си, като са убеждавали, че искат да се омъжат за тях. По този начин те са ги примамвали в схемата.

„На делото му липсва правна основа и доказателства. Вече сме оспорвали всичко“, заяви главният адвокат на братята Южен Видинеак.

През март съдът одобри екстрадицията на братята обратно във Великобритания, но чак след края на съдебните процеси срещу тях.

Снимка: Getty Images

Андрю и Тристан Тейт са бивши професионални кикбоксьори. Изключително популярни са в социалните мрежи, особено през последните години, с идеите си за мъжка доминация, подчинение на жените и трупане на пари. Двамата бяха арестувани за първи път през декември 2022 г. и бяха държани в ареста до април 2023 г., когато ги освободиха под домашен арест.

Миналата година Би Би Си публикува откъси от съдебните документи и показания, които разкриват шокиращи подробности около държание и бизнеса на двамата братя.