Инфлуенсърът и бивш кикбоксьор Андрю Тейт е обвинен в изнасилване, трафик на хора и създаване на организирана престъпна група за сексуална експлоатация на жени.

Андрю Тейт и брат му
Снимка: Getty Images

Брат му Тристан и двама негови сътрудници също са обвинени, като всички отричат да са направили това. 

Братята Тейт бяха арестувани за първи път в дома им в Букурещ през декември. През март по решение на румънски съдия те бяха преместени от ареста в домашен арест.

Според обвинителния акт, депозиран в съда в Букурещ, през 2021 г. четиримата обвиняеми са образували организирана престъпна група, която е извършвала трафик на хора в Румъния, но и в други държави, включително САЩ и Обединеното кралство.

Посочени са седем предполагаеми жертви, които са били вербувани от братята Тейт чрез фалшиви обещания за любов и брак, съобщи Би Би Си. Процесът няма да започне веднага и се очаква да отнеме няколко години.

През 2016 г. бившият кикбоксьор от британско-американски произход Андрю беше отстранен от британското телевизионно предаване "Биг Брадър" заради видеоклип, на който се виждаше, че напада жена.

След това той придоби лоша слава в интернет, като Туитър го банна заради думите му, че жените трябва да „носят някаква отговорност“ за това, че са били сексуално насилвани.

Въпреки забраните в социалните мрежи той придоби известност, особено сред младите мъже, като разпространява „свръхмъжествен“ и „свръхлуксозен“ начин на живот.