Разкази за насилие, принуда, сексуален тормоз и много пари в документите по делото срещу известния инфлуенсър и бивш кикбоксьор Андрю Тейт. Документите са разгледани от Би Би Си, които дават подробности за обвинението.

Румънската прокуратура е събрала над 300 страници доказателства срещу Андрю Тейт и брат му Тристан. В разпитите и транскриптите от разговори има също обвинения в сексуално насилие, което е довело до наранявания на поне една жена.

И двамата мъже предстои да се изправят пред съда в Румъния по обвинения за трафик на хора и ръководенето на организирана престъпна група. Андрю Тейт е обвинен също и за изнасилване.

Братята отричат всички обвинения срещу тях.

Разказаното от потърпевшите потвърждава радикалните виждания на Андрю Тейт, които той свободно споделяше в социалните мрежи, посочват от обвинението.

Част от изказванията в този материал са нецензурни и не са подходящи за лица под 18 години.

През юни румънското звено за организирана престъпност обвини официално братя Тейт, както и две румънски жени, в трафик на хора и формирането на организирана престъпна група. От разследването стана ясно, че двамата мъже са принуждавали жертвите си да им се подчиняват, като ги заблуждавали, че са в романтична връзка.

По-късно те са експлоатирани да произвеждат сексуално съдържание, като често се е стигало до физическо насилие.

В съда Андрю Тейт обяви, че брат му и той „не са първите влиятелни мъже, които са нечестно атакувани“.

Снимка: Getty Images

„Ще поробим тези кучки“

Според обвинението парите, които се изкарвали чрез OnlyFans платформата, се контролират от Джорджина Нагел – една от двете румънки, обвинени заедно с Тейт. Тя плащала на жените част от сумите всеки месец, но без да разкрива какъв е истинският им приход от платформата.

Според свидетели те били принуждавани да създават специфично съдържание по график, като постоянно били заплашвани и физически атакувани.

В документите са описани заплахи по есемес като „ще ти счупя зъбите“ и „ще свършиш в моргата“, които Нагел е отправяла към момичетата.

Снимка: facebook.com

Жените били глобявани с 10% от изкараната от тях сума за неща като прекалено дълги почивки, когато се разплаквали по време на видео на живо в платформата и дори когато бършели носовете си. Това довело до дълг от близо 4000 евро за една от потърпевшите.

Документите съдържат и транскрибирани аудио съобщения от 2020 г., в които Тристан Тейт обяснява, че не иска тези жени да имат достъп до профилите в мрежите.

„Не искам да имат паролите, не искам да имат нищо. Дори не искам да казвам, че имат OnlyFans профили. Искам парите да бъдат за мен и теб, да си гледат работата“, казва той в едно от съобщенията.

„Искам да поробя тези кучки. Ще ги накарам да работят още по-дълго, часове наред. Ще работят като роби. РОБСКА работа. Минимум 10 или 12 часа на ден“, казва още Тристан Тейт.

На нововъведените в схемата жени им било забранявано да напускат къща в Румъния без разрешение и трябвало да бъдат винаги в компанията на поне един сътрудник на братя Тейт.

Снимка: Getty Images

Признание в съобщенията

Прокурорите по делото имат транскрипция на съобщение между Андрю Тейт и едно от потърпевшите момичета за мениджмънта на бизнеса, което съдържат и признание по обвиненията. Тя го пита дали той стои зад „бизнеса с момичета в OnlyFans и ТикТок“.

„Тристан и Г отговарят“, пише Андрю Тейт и добавя „Но аз ги ръководя“.

„Не мога да го направя без да пия“

За друг разговор прокурорите твърдят, че се е състоял между една от жертвите и Андрю Тейт в рамките на няколко седмици. В Съобщенията Тейт смесва обяснения в любов и обещания за брак със заповеди, заплахи, препратки към изнасилване и думи като „кучка“ и „курва“.

Според документите жертвата е помолила Тейт да не използва тези думи.

Снимка: facebook.com

Инфлуенсърът поискал от момичето да участва в групов секс, на което тя отговаря „Няма да спя с други момичета. Няма да го направя“. По-късно пише „Знаеш, че трябва да пия за това, не мога да го направя без да пия“.

На това Андрю Тейт отговаря „Хайде, не бъди скучна… Искам да видя как ми се подчиняваш. Млъкни! Ще правиш каквото ти кажа!“

Друга жертва разказва, че нямало как да не се подчини на Андрю Тейт, защото той постоянно я заплашвал.

Снимка: facebook.com

Редки коли, скъпи бижута и имоти

В документите румънската прокуратура посочва също и финансови облаги и трансфери, които са открили. Сред тях има и превод от 4 милиона паунда, направен от Андрю Тейт в онлайн сметка.

В същото време обвинението посочва, че братя Тейт „изглежда нямат приход от криминални действия“, но от 2018 г. насам те са „придобили многобройни имоти, 15 от най-скъпите и редки коли в света, които струват над 3 милиона паунда, бижута и криптовалута на стойност 400 000 паунда“.

Румъния е установила, че от абонаменти към двете онлайн групи на братя Тейт – War Room и Hustler’s University, семейството получавала около 5 милиона долара месечно.

Би Би Си посочва, че вероятно ще минат години преди съдът да достигне до присъда по делото.