Днес започват преговорите за брекзит
Това се случва в сложната ситуация след слабите резултати на британския премиер Тереза Мей на отминалите избори
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
брекзит
Снимка: bTV

Почти година след референдума във Великобритания за членството ѝ в Европейския съюз, днес започват преговорите за брекзит в Брюксел.

Това се случва в сложната ситуация след слабите резултати на британския премиер Тереза Мей на отминалите избори и критиките към властта след големия пожар в жилищен блок в Лондон, взел много жертви.

Експерт: Тези избори са бедствие за Тереза МейСлед предсорчните избори, свикани от нея, консерваторите загубиха мнозинството си в парламента, а преговорите за брекзит изглеждат все по-неясни

Министърът на Великобритания по брекзит Дейвид Дейвис се среща с ръководителя на преговорния екип на ЕК Мишел Барние в Брюксел, където ще се водят разговорите за разтрогване на продължилия 44 години съюз.

Преди срещата Дейвис заяви, че е решен да изгради силно и специално партньорство с Общността.

bTV Репортерите: Развод и вот по британскиИстинската заплаха е Великобритания и ЕС да не се споразумеят, смятат експерти. А по-ощетен от брекзит всъщност ще е Лондон

При първия етап от преговорите ще се търси споразумение за съдбата на европейските граждани, установили се във Великобритания и на британците, живеещи в ЕС. Ще се обсъжда и въпросът за ирландската граница и уреждането на всички поети от Лондон финансови ангажименти в ЕС.

Вижте повече във видеото:

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре