Вече един месец 45-годишна жена се бори за живота си в Сливенската болница, след като беше простреляна от мъжа, с който е живяла. Стрелецът от Трапоклово се опита да убие и свой съсед, след което се самоуби с ловната си пушка.

Снимка: bTV

Синът и дъщерята на простреляната – Таня и Красимир – разказаха пред bTV, че майка им е получавала заплахи месеци преди страшната трагедия.

Дъщерята е търсила помощ от полицията, но, по думите й, не са й помогнали с нищо.

Снимка: bTV

45-годишната Радост Куртева и 64-годишният Петър Маринов живеели заедно от две години. Жената била вдовица, неговата съпруга също починала. Пред свои колежки Радост се оплаквала, че мъжът я заплашва с убийство.

На 6 май Петър отишъл да търси Радост в дома й, но тя видяла, че носи пушка и се обадила на тел.112 . Според полицията това я спасило.

Снимка: bTV

Във фаталната сутрин на 12 май мъжът влязъл в заведението на Петолъчката, където жена му била на работа и стрелял по нея пред очите на персонала и клиентите, дъщерята на Радост чула изстрелите по телефона. 

Снимка: bTV

Братът и сестрата се обърнаха със зов за помощ, защото нямат финанси за операциите на майка си, която е в стабилно състояние, но е обезобразена и не може да живее нормален живот засега.

Таня обясни, че е напуснала работа, за да се грижи за майка си, която не може да ходи и да яде самостоятелно. Красимир пък се е върнал от Германия, за да помага с каквото може, но също няма работа.

Вижте още какво разказаха роднините на пострадалата във видеото.