Български отбор участва на най-голямото европейско състезание по гастрономия в Торино.От 3 дни италианският град е кулинарната столица на Европа, а днес сили ще премерят най-добрите готвачи от 20 държави.

На обяд българският отбор в състав Никола Николов – главен готвач, Христо Фильов – коми и Веселин Кален – треньор започнаха да готвят. Те ще представят изискано гурме меню, в което ще има и типични български продукти като лютеница и лозови листа.

Участниците разполагат с 5 часа и 35 мин, за да очароват престижното жури, в което също има българско участие – шеф Андре Токев.

Огромна е и българската публика, която подкрепя отбора.

Най-добрите 10 държави ще се класират за Световната купа догодина в Лион, която е еквивалент на Олимпийските игри в спорта.