Един от най-добрите френски готвачи гостува на Андре Токев от "Мастършеф”. Филип Мил е професионален готвач от 25 години. Работи в най-добрите френски ресторанти, преподава в кулинарни академии, а за изключителното си майсторство е отличен с две звезди "Мишлен".

„От една до три са звездите, символът да имаш 3 звезди, това е вече най-високото отличие, което можеш да получиш”, обясни шеф Андре Токев.

Филип Мил гостува в България по покана на своя приятел шеф Андре Токев. Двамата обменят кулинарни идеи и търсят млади таланти на конкурс в Париж.

Специално за зрителите на bTV шеф Мил приготви вариант на филе от патица.

„Патешкото филе е в моята листа от 8 години, но продължавам да го усъвършенствам. Това е патица, която е маринована с вино от региона Шампан, и нарязана на дребно, с гъби и гъши дроб. После се загъва като сарма, която се глазира с плодов сос. Гарнираме с бели аспержи, лъжичка пюре от лешници и бадеми”, каза обясни Филип Мил.

Тази рецепта можете да приготвите и сами вкъщи, напомнят Филип и Андре. Ястието е достойно и за надпреварата в "Мастършеф", която продължава в понеделник по bTV.