Кои са актьорите, които Волен Сидеров търсеше в НАТФИЗ. Те вече не са студенти, а достатъчно известни театрали: Евгени Будинов играе в „Малък градски театър „Зад канала“, а Анатоли Лазаров – в театър „Възраждане“.

След две седмици на мълчание двамата застанаха пред камерата с разказ за случилото се пред театралната Академия. Те, заедно със зам.-председателя на съюза на актьорите Валентин Танев, бяха на гости на предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Двамата споделиха, че са запазили мълчание досега, защото са били уплашени.

Според разказа им те минавали към НАТФИЗ, когато вечерта преди деня за размисъл засекли Волен Сидеров и хората от неговата свита пред Академията. Видели ги да лепят партийни плакати върху афишите на младите си колеги студенти, и им направили забележка. В един момент се стигнало и до по-остри реплики.

След това обаче напрежението ескалирало, Сидеров и неговите хора опитали да ги изцапат с лепилото, което използвали за плакатите, а лидерът на „Атака“ лично ударил Анатоли два пъти в ниско в корема. Същевременно и други хора от свитата на политика ги нападнали.

Именно Сидеров обаче е пуснал жалба срещу тях, а не те срещу него.

„Защо този човек (през цялото време актьорите избягваха да споменават Волен Сидеров по име) е подал жалба срещу нас, а не е подал жалба срещу човека, който го нокаутира“, попита Будинов.

При второто си нахлуване във НАТФИЗ Сидеров беше изведен от полиция. Въпреки полицейския кордон обаче обаче беше ударен от мъж, за когото самият политик твърди, че вероятно е бил полицай. Мъжът – Камен Попов, пък казва, че не си спомня какво точно се е случило, само, че бил попаднал в меле, а после се оказал с белезници.

Сега Будинов и Лазаров признават, че се крият с качулки и слънчев очила, за да не ги нападне някой, а историята съвсем не е шега, тъй като привърженици на партията започнали да ги търсят.

Имало дори парична награда за информация къде може да бъдат открити.

Обявени са за издирване – но не от полицията, а от шпиц команди, коментира Валентин Танев.

„Представяте ли си (лидерката на френския Национален фронт – б.ред.) Льо Пен, например, да влезе в Сорбоната... Загива завинаги като политик“, даде пример той.

По думите му в нощта на изборите Сидеров е направил тежка провокация в НАТФИЗ. В Академията е имало много хора, които са били на ръба на гнева, а изпратените полицаи са били доста стресирани и не са знаели какво да правят.