Волен Сидеров оспори, че Камен Попов е човекът, който го удари в нощта на изборите. По думите му това вероятно е бил човек от полицията, тъй като е бил зад кордона, който делял депутата от гневната тълпа.

Няма категорични доказателства кой точно ме е нападна, заяви Сидеров, който в нощта на неделя срещу понеделник реши да нахлуе за втори път в рамките на два дни в НАТФИЗ.

"Чувствам се като човек, когото искат да убият. Това го прави властта, използва полиция и структури на "Америка за България", т. нар, протестъри. (...) Направиха опит за убийство: трима полицаи ме държат, един ми извива ръката изключително болезнено, в това време оставят възможност на човек – неясно кой е, аз не вярвам, че е този, който го изкарват – да ме удари.

Този човек можеше да ме удари с нож, с бокс, с желязо и можеше да ме убие. И полицаите, не само че не му пречеха, а му помагаха – аз все пак щях да се предпазя, ако те не ми държаха ръцете", заяви Сидеров.

По думите му той имал право да е в НАТФИЗ, а полицията е действала неправомерно.

"От първата минута, в която влизаме, нашите камери записват какво правим. Ако намерите там знак на хулиганство, сега си свалям имунитета и отивам да ме арестуват. Ние искахме информация, за това имаме право", коментира лидерът на "Атака".

Според Сидеров законът му позволявал да влиза във всяко помещение. В НАТФИЗ собствено търсел студент от Академията, който бил ударил негов колега.

Малко по-късно обаче, Сидеров заяви, че няма да се откаже от имунитета си, защото в момента се играела мръсна игра от главния прокурор Сотир Цацаров.

Няма да се откажа от имунитета си и ще трябва Народното събрание да сформира комисия, която да реши.

Това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който отиде там с искане да се срещне с председателя Цецка Цачева.

„Има две искания на главния прокурор, по които трябва да се състави комисия. Има 14 дни срок, в който тя трябва да се произнесе, след което решението й да влезе в зала.

„По второто искане Цацаров иска задържане под стража. Т. е. той иска тука както е направено с Никола Петков, да бъда задържан, отведен с белезници, а вие да го заснемете”, коментира Сидеров.

По думите му няма законово основание това да стане.

„Затова идвам да запозная Цачева с моето решениe”, заяви Сидеров, като уточни, че утре изтича 14-дневният срок.