Дали секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов ще бъде привлечен в качеството му на обвиняем решават наблюдаващите прокурори.

Това заяви в Сандански Иван Гешев по повод последните данни на прокуратурата по досъдебното производство срещу Пламен Бобоков.

„Мрежата е заплетена. Сигурен съм, че прокуратурата ще направи всичко възможно тя да се разплете. Това е като свински черва. Кой може да предвиди обвиняемият Бобоков с кого говори по телефона и какво крие. Въпросът е, че нас не ни интересува кой какво коментира, кой какво говори, коя медия от кого е зависима. Колкото повече работим, толкова повече ще излиза от мрежата от зависимости“, заяви Гешев.

„Наясно съм с атаките, на които ще бъде подложена прокуратурата, с политическите последствия, личните атаки към прокурори – ние влизаме в битка и сме твърде решени да я спечелим“, категоричен бе той.

Гешев заяви, че докато той е главен прокурор, българската прокуратура няма да прави компромиси с никого, а подходът за всички ще бъде еднакъв.

„Разграничителната линия ще е дали се нарушава законът. Това е единственото нещо, с което ще се съобразява прокуратурата. Ние няма да съобразяваме действията си с политическите последствия – те са проблем на политиците. И ако искат да няма последствия, да бъдат така добри да си правят правилния кадрови подбор и да спазват закона“, призова Иван Гешев.

„Ние показваме разследванията, за да няма внушения на политическа или олигархична основа. Ние показваме мрежата от зависимости – политически на всички нива. Компромиси няма да има за никого. Не могат да се правят компромиси за това, че един е част от президентството, а друг е част от МС. След като може да бъде разпитан премиерът, министър и т.н., защо да не може да бъде разпитан съветник на президента“, попита главният прокурор.