Шефовете на българския национал Валери Божинов в Ювентус не мислят само как да продават, а и как да привличат играчи. В напреднала фаза са преговорите за трансферите тараните на Ливорно и Интер Кристияно Лукарели и Хулио Крус, които ще трябва да заменят почти сигурно напускащите Златан Ибрахимович и Давид Трезеге. Шведът е желан от Милан и Интер, а за французина напира Ливърпул.

 Кристияно Лукарели разкри, че с удоволствие ще премине в Юве, защото за него това е най-великият клуб на Апенините. Сделката се бави заради високата сума, искана за него от президента на Ливорно Алдо Спинели.
""
 В същото време Хулио Крус може да дойде на „Деле Алпи” като размяна за Ибрахимович плюс известна сума в касата на "бианконерите", какъвто беше случаят с Валери Божинов.

 Давид Трезеге каза, че би останал в Ювентус, но само ако продължи да взима настоящата си заплата. Това не се приема от ръководството на клуба и затова сега му се търси друг отбор. Заради изхвърлянето на „Старата госпожа” в Серия "В" с пасив от 30 точки и лишаване от правото да участва в Шампионската лига се очаква клубът загуби над 250 милиона евро.


ВЛАДИМИР СТОЯНОВ