Вратарят на АЗ Алкмаар Естебан Алварадо даде обяснения по повод инцидента с нахлул фен по време на двубоя от купата на Холандия срещу Аякс.

Костариканецът бе нападнат от 19-годишен привърженик на домакините от Амстердам. Стражът обаче изрита на два пъти запалянкото, докато той лежеше на терена и по този начин влезе в световните видеохроники. Срещата пък бе прекратена, след като наставника на АЗ извади тима си от терена, заради последвалия червен картон на Естебан.

"Бях доста уплашен. Помислих си, че той носи нож. Страх ме беше. Мислех само за това как да се защитя",  сподели Алварадо.

"Ако някой смята, че съм бил прекалено агресивен, нека да преживее това, което преживях аз и тогава да ме съди. Имам деца, братя, баща и майка, така че аз не знаех дали този човек, който идваше към мен, иска да ме целуне или да ме нареже на две. Горд съм от това, което сторих, защото направих това, което щеше да направи всеки. Освен това, тези хора трябва да се научат, че тези неща не могат да им се опрощават", добави още вратарят на АЗ Алкмаар, който бе изгонен, заради инцидента.

В последствие, местната федерация отмени червения картон на стража, но все още не е решила дали мача да бъде преигран или просто подновен от 37-та минута, когато се случи всичко.