Селекционерът на румънския национален отбор Виктор Пицурка заяви за румънски журналисти, че очаква изнендада по време на мача България – Беларус.

Очакванията на Пицурка са подхранени от непредвидимостта на гостите и напрежението у българите поради задължителните 3 точки, за да останат в борбата за класиране. Преди мача срещу Словения преди три дни, Пицурка бе заявил, че неговия щаб ще е доволен на четири точки от двата двубоя със словенците. След успеха като гост с 2:1, Северните съседи излизат за нови 3 точки, въпреки изразеното спокойствие от специалиста за развитието в групата, тъй като очаква българите да губят още точки до края. ”Очаквам българите да губят още точки, така както направиха с Албания”, заяви той.

Относно тазвечершния мач между Румъния и Словения, селекционерът на домакините заяви: ”Не всички в нашия отбор са концентрирани, но за щастие имаме достатъчно време до мача, за да направим необходимото.Имаме нужда от концентрация”. Пицурка допълни, че очаква стадиона да е пълен и това да даде необходимата мотивация за успех на неговите футболисти.

ЕМИЛ МЕТОДИЕВ