Треньорът на Селта Фернандо Васкес бе уволнен след като отбрът се свлече в зоната на изпадащите в Примера Дивисион. Това бе реакция след порадната загуба на тима от Виго, този път с 2:4 от Рекреативо, само девет кръга преди края на шампионата.

 "Селта прекрати договора на треньора Фернандо Васкес. Той вече не е начело на тима. Ние сме му благодарни, за работата, която свърши тук", се съобщава в официалното изявление от ръководството на клуба.

 Селта има най-лош актив като домакин в Испания. Отборът е спечелил само един от 14-те си мача на своя стадион. През февруари бордът на директорите подкрепи треньора въпреки серията от десет поредни загуби. Тогава се твърдеше, че той ще остане начело до края на сезона. Явно обаче опасността от изпадане е променила мнението на ръководството, което предприе радикални мерки.

 Васкес пое Селта през 2004 година. Още в първия си сезон той успя да класира отбора в Примера Дивисион. Миналата година той дори класира тима си шести, с което получи право да играе в турнира за Купата на УЕФА.

БЛАГОВЕСТ БЛАГОЕВ