Ренцо Уливиери може да бъде назначен на треньорския пост в Ливорно, в отчаян опит да се задържи Кристияно Лукарели в отбора. Президентът Алдо Спинели ще се срещне с настоящия треньор Фернандо Орси, но най-вероятно той няма да остане на поста. Досеега се говореше, че най-вероятния негов заместник ще бъде някой измежду Антонио Кучуреду и Емилияно Мондонико. Сега обаче сред кандидатите се намеси и името на Уливиери, който със сигурност ще получи широка подкрепа от тифозите, заради тосканския си произход и политическите си възгледи.

 Капитанът на тима Кристиян Лукарели също се възхищава на бившият треньор на Болоня и ако той бъде назначен начело на Ливорно, това може да го убеди да остане в тима. Той е желан от Реджина и почти е готов да приеме тяхната оферта. Спинели обаче може да назначи за треньор точно Уливиери, именно за да убеди Лукарели да не напуска.

 Уливиери направи дебюта си в Серия А през 1980 година с тима на Перуджа. От тогава той е работил в Сампдория, Каляри, Модена, Виченца, Наполи, Болоня, Парма и Падова. За последно отново бе начело на Болоня, където бе викнат на пожар през март 2006, за да замени Лука Чекони.

БЛАГОВЕСТ БЛАГОЕВ