Час и 15 минути продължи разпитът на френския голмайстор на Ювентус Давид Трезеге в Римската прокуратура, разкриха медиите на Ботуша. Нападателят бе разпитван заради контактите си със своя бивш мениджър Антонио Калиендо, който работеше за най-голямата мениджърска агенция на Апенините "ДЖЕА". Както е известно, агенцията, собственост на Лучано и Алесандро Моджи, бе обвинена, че е нареждала на футболистите, които имат договори с нея, да играят симулативно в дадени двубои. По-рано днес и съотборникът на Трезеге в Юве Фабио Канаваро бе разпитан от Прокуратурата в Рим.

На излизане от Прокуратурата Трезеге заяви: "Радвам се, че бях разпитан преди Мондиала, сега вече съм спокоен и ще съм на 100 % контцентриран за мачовета на Франция в Германия. Днес обясних моята позиция, тъй като нямах нищо за криене, отношенияте ми с Калиендо останаха добри и след като прекратих договора си с него", сподели най-резултатният голмайстор-чужденец в историята на Ювентус (125 гола).

Прокурорите Лука Паламара и Мария Кристина Палая разкриха, че информацията дадена от двамата играчи на "бианконерите" била нужна, за да се изяснят позиците на Канаваро и Трезеге в случея "ДЖЕА".

ВЛАДИМИР СТОЯНОВ