Треньорът на Селта Христо Стоичков скъса своите играчи от тичане и физически упражнения на днешната тренировка на отбора, имформира ’’Ас’’. След загубата на Селта като домакин от Майорка миналата седмица (0:3), галисийците имаха един ден почивка. Видимо недоволен от показаното на терена, Камата реши да накаже футболистите с една тежка и изморителна тренировка, която продължи над два часа. Играчите тичаха повече от обикновено, а накрая проведоха сериозна тренировъчна игра пред зоркия поглед на бившия роден селекционер.

’’Да, тренировката беше малко по-тежка от друг път, но след почивката, която имахме, това ще бъде плюс за нас. Мисля, че отборът е в добра физическа форма, като проблемите идват от психолигическа гледна точка. Трябва да премахнем бариерата, която съществува тук”, обясни българинът.

В момента Селта заема 18-то място в класирането на Примера Дивисион, като се намира в зоната на изпадащите отбори, шест кръга преди края на шампионата.

’’Сега трябва да запретнем ръкави и да започнем да подобряваме нашата игра. Хората може да си мислят, че ние сме безчувствени и ни интересуват само парите, но истината е друга, ние също сме обикновени хора и вършим своята работа. От тук нататък трябва да сме готови да умрем на терена. Остават ни шест мача и ще търсим максимума във всяка една среща до края на първенството”, заяви бившият играч на Барселона.

АЛЕКСАНДЪР СТАНКОВ