Българският национален халф на Астън Вила Стилиян Петров е знаел какво предизвикателство поема с преминаването си в Астън Вила, но е убеден, че успехите ще дойдат с много борба. Тимът му е едва на 13-а позиция в шампионата въпреки големите амбиции преди началото на сезона. "Знаех, че Вила няма да е като Селтик и няма да печеля всеки мач в Премиършип. Все пак първенството в Англия е доста по-силно от това в Шотландия", призна Стенли пред официалния сайт на английския клуб.

"В Премиършип има по-добри отбори и по-класни футболисти. Ритъмът на игра е малко по-бърз, но аз знам на какво съм способен. Мога да играя много по-добре, но и това време ще дойде", сигурен е 27-годишният халф.

"На 18-годишна възраст служих в българската армия и след това отидох в Селтик, без да знам английски език. Минал съм през много бариери, но успях да се справя. Понякога трябва да изстрадаш успехите", сподели още родният национал.

Стенли призова феновете да имат търпението и за работата на мениджъра Мартин О`Нийл. "Убеден съм, че наставникът ще изгради силен отбор, но за това трябва време. Той е човек на място, което е много важно във футболните среди", заяви Петров. Вчера Астън Вила извоюва трудна победа като гост на Блекбърн (2:1).

АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ

Снимка: АР