Националът Стилиян Петров призна, че кариерата му в шотландския Селтик е започнала много трудно, тъй като е бил използван на непривичния за него пост десен защитник. Петров премина от ЦСКА в тима на "детелините" през 1999 година.

"Започнах слабо в Селтик, играейки отдясно. Не бях особено щастлив. Аз бях ново попълнение и мениджъра Джон Барнс искаше да ме пуска в игра, но другите халфове Любомир Моравчик и Еял Беркович се справяха много добре. Затова ме сложиха да играя десен бек. Барнс мислеше,ч е мога да се справя, но грешеше. Аз вероятно бях най-бавният десен бек в Шотландия. Радвам се, че след това ме махната от тази позиция", заяви Петров пред "Sunday Mercury".

Петров коментира и решенията на мениджъра на Астън Вила Мартин О'Нийл, често да сменя позициите на играчите си.

"Шегуваме се, че никой вече не знае поста си. Мениджърите виждат качествата на играчите и се опитват да ги използват и на други позиции. Ние понякога не разбираме, защо Мартин О’Нийл взема някои решения, но в крайна сметка те се оказват правилни. В Шотландия бях най-силен отдясно на полузащитата, но в Англия играчите са много по-бързи и затова не бях много ефективен на тази си позиция. Беше ми трудно, но не се оплаквах. Сега играя пред защитниците и се опитвам да започвам атаките ни", каза още Петров.