Нападателят на испанския Реал (Мадрид) и бразилския национален отбор призна, че е получил невероятно предложение от страна на клуба от американската МЛС Ню Йорк Ред Булс, но потръди, че за момента няма намерение да преминава зад Океана. Според информациите шефовете на фирмения отбор на Ред Бул предложили на Роналдо договор на стойност 120 милиона долара (94 милиона евро) за срок от десет години, в опит да привлекат звездата в редиците си. За Роналдо обаче трансфер в САЩ е „една от целите за следващ етап в кариерата”. След като световните медии разпространиха новината за суперофертата на тима от „Голямата ябълка”, Роналдо бе запитан на няколко пъти за коментар по темата по време на пресконференция на лагера на бразилския национален отбор в Швейцария.

„Аз имам договор с Реал (Мадрид) до 2008 година и за момента не мисля да напускам „Сантиаго Бернабеу”. Сега се концентрирам изцяло върху предстоящото Световно първенство и такива спекулации не ме интересуват. Наистина получих предложение да премина в САЩ, но северноамериканскя пазар е една от целите, които съм си поставил за един по-нататъшен период от своята схъстезателна кариера”, отговори Феномена.

Това е вторият път, в който името на Ню Йорк Ред Булс се свързва с опит да бъде привлечено някое от големите имена в европейския футбол, след като преди дни медиите в САЩ разкриха, че шефовете на фирмения отбор на енергийната напитка са предложили на Фабио Капело да поеме тима, ако Ювентус бъде изхвърлен от Серия А.

Снимка: АП

КАМЕН ДАМЯНОВ, по материал на вестник "Ас"