Новият селекционер на световния шампион Италия Роберто Донадони обяви екипа, с който ще работи Младият специалист ще има четирима помощници - Джовани Андрейни, Ивано Бордон, Марио Бортолаци и Серджио Бусо. Лекарският екип ще бъде съставен от професорите Андреа Ферети и Паоло Дзепини. За последния това е повторно завръщане в националния отбор. Бортолаци бе помощник-треньор на Донадони в престоя му на пейката в Ливорно, където двамата постигнаха много добри резултати. Тогава те спечелиха две промоции от Серия "С/1" в Серия "А" за две години, като преди да бъде уволнени за разправия с президента Алдо Спинели тосканският клуб бе на 5-то място в класирането.

""

Първата официална среща на новия селекционер е на 2 септември в Неапол на стадион "Сао Паоло" срещу Литва в мач от квалификациите за европейско първенство. Само 4 дни по-късно - на 6 септември - "Скуадра адзура" се изправя срещу съперника си от финала на световното първенство Франция в Париж. Както е известно, италианците и "петлите" попаднаха в една квалификационна група за шампионата на Стария континент след две години в Австрия и Швейцария.

Неофициалният дебют на Роберто Донадони начело на националния отбор обаче ще бъде на 16 август. Тогава "адзурите" се изправят срещу Хърватия в приятелски мач. Все още обаче не е уточнено къде ще се играе тази среща.

ВЛАДИМИР СТОЯНОВ

Снимки: Reuters, AP