След равенството 1:1 като гост на Ерджийесспор в мач от 31-ия кръг на първенството ръководството на турския Ризеспор e предприело нов опит да задържи вратаря Здравко Здравков за поне още един сезон  Точката, за чието спечелване основна заслуга имаше именно Здравков, може да се окаже решаваща за отбора в битката му за оцеляване за сметка на Ерджийесспор, който по всяка вероятност ще напусне Лигата.
"Спечелихме важна точка с девет души. Домакините ни подцениха, след като останахме с девет души, но точно тогава изравнихме резултата. Последната ни атака дори и аз се включих да скачам при корнера, но друг съотборник имаше късмета да вкара за 1:1", каза Здравков.

 
"Твърд съм в намерението си да се откажа от футбола след края на сезона, както съм го обявил. Ръководството започна нова офанзива да ме задържи, но няма как да стане", каза още 37-годишният вратар.

Той допълни, че останал изненадан от публикациите за вероятността да премине в Нафтекс. Никой от бургаския клуб не го бил търсил с подобна оферта. Преди две седмици той отхвърли оферта от гръцкия първодивизионен клуб Аполон (Каламария).

БТА