Новото попълнение на Страсбург Димитър Рангелов е доволен от трансфера си във Франция и е щастлив, че ще се учи на футбол от легендата Жан-Пиер Папен. "Чуствам се отлично. Радвам се, че всичките страни са доволни. Въобще не се притеснявам от факта, че ще играя в Лига 2. Защото моите амбиции и тези на клуба съвпадат напълно - да се върнем възможно най-бързо в Лига 1", разкри Рангелов.

"Това е отбор с традиции. Един път е ставал шампион на Франция, 3 пъти е печелил купата на страната, 2 пъти е взимал Купата на лигата и два пъти е достигал до 1/4-финали в еропейските турнири", сподели нападателят, демонстрирайки изключителните си познания за историята на новия си клуб. "Тази година Страсбург празнува своята 100 годишнина, като за юбилея е организирана приятелска среща с финалиста от Шампионската лига Арсенал (чийто треньор Арсен Венгер е родом от Страсбург), като това ще бъде истински празник за града и привържениците на тима. Представянето на отбора е на 15 юли и ще бъде срещу германския шампион Байерн (Мюнхен). Освен това ще играем и с бившия ми отбор Славия на 21 юли във Франция", сподели новото попълнение на елзаския клуб.

Бившият капитан на "белите" и младежкия национален отбор разкри, че все още не се е видял с новия си наставник Жан-Пиер Папен. "Докато подписвах договора с клуба, не можах да се видя с треньора Папен, но се чухме по телефона. Изключително щастлив съм от това, че легенда като него ще ме учи на футбол. Имайки предвид и факта, че той е играе на моя пост - център нападател. Вярвам, че ще науча изключително много", сподели задоволството си Рангелов.

Президентът на Страсбург Филип Жинесте бил изключително доволен от покупката на Рангелов, като дори го сравнил с бившата звезда на тима Микаел Пажис, преминал през януари във фреския гранд Марсилия. "Това е голяма отговорност за мен. Наистина съм щастлив, че в мен виждат наследника на бившата им звезда. Ще дам всичко от себе си, за да не ги разочаровам. Президента на отбора е изключителн човек, млад, амбициозен и с много добри финансови възможности", сподели голмайсторът.

От личния агент на играча Емил Данчев стана ясно, че цифрата, която платили от Страсбург за българския талант била 7-цифрена, като не уточни от каква валута. "Имахме конкретни оферти от Катар и Русия, където обаче искаха Рангелов на едноседмични проби. Докато от Катар офертата бе много примамлива, но Митко прояви разум и сам реши, че на 23 години е по-добре да търси развитие в европейски клуб, отколкото да приеме предложението на азиатците", разкри Емил Данчев, който отрече да е давал съвети на Рангелов какво трябва да прави при пристигането си в Страсбург. "Не сам давал акъл на Митко, защото той самият е много умно момче и е наясно, че успеха се дължи на много труд, работа и търпение".

Футболистът разкри, че бившите му съотборници от Славия Чавдар Янков и Благой Георгиев са се обадили да го поздравят и да му пожелаят успех в новия клуб. "И двамата ми позвъниха и ми пожелаха да бъда най-вече жив и здрав, като ми казаха, че ако съм здрав, мога да постигна това, което искам". Таранът заяви, че все още не знае френски, но много скоро ще наблегне сериозно над езика, за да няма проблемите на Георги Иванов-Гонзо от преди три години, когато поради липсата на комуникация със съотборниците си от Рен неможа да пробие в Лига 1. "Все още съм зле с езика. Още на летището при заминаването ми за Франция г-н Данчев ми купи речник", разкри с усмивка на лицето Рангелов.

"Страсбург е един от градовете на Франция, в които има най-много български студенти. Когато той замине за поготовка с тим, а един български студент ще бъде неизмено с него, преди и след тренировките на отбора, като му показва града и му помогне да климатизира възможно най-бързо. А през септември,веднага щом започне първенството Митко ще започне интензивен курс с частен учител", обясни Емил Данчев. Юношата на "белите" заяви, че отива в Страсбург, за да работи и да се развива като футболист. Относно това, че града е доста по-малък от София и едва ли има толкова места за развлечение като столицата той заяви: "Във Франция отивам да работя. Като се прибирам в София за ваканциите, ще се забавлявам достатъчно". Рангелов, който ще е единственият българин представител във френския шампионат, разкри, че негова мечта е да стане част от националния отбор на България и да защитава цветовете на родината.

ВЛАДИМИР СТОЯНОВ