Монако е на път да възроди кариерата на двама свои бивши футболисти в стремежа си да се спаси от срамно изпадане от втория ешелон на френския футбол. Монегаските са отправили предложения да привлекат в състава си вече бившия нападател Ян Колер и вратаря Стефан Порато.

Чешкият гигант Колер игра за Монако в периода 2006 – 2008 г. През миналия сезон той също се подвизаваше по френските терени като играч на Кан, а от началото на този се поиграва в аматьорски тим от родния си град Сметанова Лхота.

Порато пък има общо девет сезона в Монако (между 1993-1998 г. и 2000-2004 г.), макар рядко да бе титуляр. И в двата случая той се засече с настоящия треньор на тима Марко Симоне. Порато, който е връстник с Колер (и двамата са на 38 години), за последно игра в испанския Херес през 2009 г., след което дори се отказа от активна състезателна кариера.

Монако изживява изключително тежък период и след като през миналата година изпадна от Лига 1, сега след десет кръга в Лига 2 се намира на последната позиция със само девет точки, от една победа и шест равенства.