Ръководството на Реал (Мадрид) освободи официално треньора Мануел Пелегрини. На поста ще го замени Жозе Моуриньо, след като постигне договорка за прекратяването на договора си с Интер, обяви президентът Флорентино Перес след извънредното заседине на Борда на директорите.

"Основите на този клуб са изградени на базата на най-добрите треньори, състезатели и ръководители на всички нива и спортове. Залагаме стабилността на проекта си и неговото развитие на Жозе Моуриньо. За да бъдем обаче стабилни, трябва да печелим трофеи и да сме лидери в света, а не да подчиняваме политиката си на това да задържим даден треньор. В тази връзка, искам да припомня, че Реал спечели първите си пет Купи на Европейските Шампиони под ръководството на четирима различни наставника. Стилът на Моуриньо съвпада с ценностите на Реал да печели с дух на саможертва”, заяви Перес.

Президентът е оптимист, че Моуриньо ще разреши бързо напускането си на Интер. Според него проблемът е въпрос на интерпретации на договора му и в това отношение Реал не може да се намесва. Португалецът има откупна клауза от 16 млн. евро, но твърди, че има споразумение с шефа на Интер Масимо Морати да го освободи без финансови претенции, ако отборът спечели ШЛ.

На този етап от Милано обаче настояват за компенсация.