Звездата на Барселона и аржентинския национален отбор Лионел Меси сподели, че парите не са важни за него, футболът е на първо място, защото му носи удоволствие.

"Парите осигуряват по-добър начин на живот, но те не ме вдъхновяват. Щях да играя без пари, ако не бях професионален футболист. Живея, за да играя, а не заради финансовите облаги. И играя също за отбора, а не за себе си. Индивидуалните награди са хубави, но не могат да се сравняват с колективните с Барселона и Аржентина", сподели Меси.

Носителят на "Златната топка" за 2009-та година коментира и предстоящите двубои с Арсенал от четвъртфиналите в Шампионската лига.

"В тази фаза на надпреварата не се интересуваме кого ще срещнем, защото, за да си най-добрият, трябва да биеш най-добрите. Арсенал, както и Манчестър Юнайтед са атакуващи отбори. Приликата между нашия тим и този на Арсенал е в това, че футболистите получават свобода да играят без ограничения. Премиершип е много силно първенство. Въпреки това, обаче миналата година победихме два английски отбора и след това спечелихме трофея. Честно казано двубоят  с Челси бе по-труден за нас от този с Манчестър Юнайтед на финала, защото :сините" играят по-затворено", заяви Меси.

"Най-добрите играчи са печелили световната титла и именно това е следващата ми голяма цел", завърши аржентинският национал.