Отборите на Мексико и Хондурас постигнаха трудни победи в световните квалификации в зона КОНКАКАФ.    Мексиканците се наложиха като домакини с 2:1 над последния в класирането Тринидад и Тобаго.   

Момчетата на Хавиер Агире стартираха отлично и още в 1-та минута Гийермо Франко проби от дясно и с отличен пас намери Клейтон Инс, който отблизо не пропусна. Домакините контролираха играта, но направиха няколко пропуска и бяха наказани в края на първата част, когато Айден Тинто се възползва от грешка в отбраната и изравни.  

Мексиканците възстановиха аванси си в 48-та минута с изстрел на ОСкар Рохас от дистанция и с 6 точки се изкачиха на четвъртото място, което на този етап им дава право на участие в бараж за класиране на Мондиал'2010 срещу петия отбор от зона Южна Америка.   

В същото време Хондурас се наложи с 1:0 над гостуващия Салвадор и вече е на трето място със 7 точки.    Единственото попадение в мача отбеляза 35-годишният Карлос Павон в 14-та минута. Според регламента първите три отбора се класират директно за световното първенство в Южна Африка догодина.