Бразилският халф на Виляреал, който се състезава за националния отбор на Испания, Макрош Сена призова ръководството на английския Манчестър Юнайтед да реши по-бързо дали иска да го има в състава си. Името на Сена цяло лято се свързва с преминаване на „Олд Трафорд”, но протакването на преговорите до момента проваля сделката. Именно поради тази причина агентът на Сена Елис Коимбра призна, че неговият клиент вече губи търпение и призова шефовете на Манчестър Юнайтед да действат по-бързо, ако искат да го купят. Според английските медии Сена се явява резервен вариант за централен полузащитник в плановете на сър Алекс Фъргюсън при положение, че шотландецът удари на камък в опитите си да вземе Оуен Харгрийвс.

„Ако не получим потвърждение от ръководството на Манчестър Юнайтед до петък, трансферът на Маркош пропада и той ще играе във Виляреал и през новия сезон. Вече няколко седмици двете страни преговарят за този трансфер, но все още не могат да стигнат до споразумение. Вече достатъчно говорих със сър Алекс Фъргюсън и Карлош Кейрош и те са убедени, че искат Маркош, но имат проблеми със собствениците на клуба”, коментира мениджърът на Сена Коимбра.

Договорът на 28-годишния халф с Виляреал изтича в края на идния сезон и полузащитникът вече обяви, че не иска да го подновява, но може да размисли, ако трансферът му в Манчестър Юнайтед пропадне.

КАМЕН ДАМЯНОВ