Словесната война между двама от най-добрите футболисти за всички времена Пеле и Марадона продължава с пълна сила. Селекционерът на Аржентина отвърна на нападките на Пеле, който наскоро заяви, че Дон Диего не е добър пример за подражание на децата със скандалното си поведение. На специална пресконференция преди световната квалификация Аржентина - Венецуела, Марадона взриви залата с журналисти с като обяви Пеле за хомосексуалист.

"Какво искате да кажа за Пеле? Той е загубил девствеността си с ...мъж. Това добър пример ли е за децата?", заяви аржентинецът.

През миналата седмица Пеле разкри, че звездите на бразилския национален отбор Роналдо и Робиньо взимат наркотици и, че Марадона не е човек, който трябва да е пример за младите хора защото също посяга към дрогата.

Бразилската легенда се извини за думите си, че Робиньо е използвал наркотици. След като футболистът на Манчестър Сити заплаши сънародника си със съд, Пеле набързо обясни, че думите му са били разбрани неправилно, но след изказването на Марадона със сигурност няма да остане безразличен.