Аржентинската футболна легенда Диего Марадона заяви, че иска наказание за авторите на слуха, че е починал, докато е бил на лечение от алкохолна зависимост в психиатрична клиника. Марадона каза в интервю пред телевизия "Канал 13", че е чул, че слуховете може да са нарочно пуснати от хора от правителството, за да се отклони вниманието на хората от наболелите проблеми на страната. Марадона отсече, че въпреки това ще търси наказание за виновните, дори това да означава да тръгне срещу президента Нестор Кирхнер.

 
"Не знам защо всички искат да умра. Чувствам се зле, защото никой не показа уважение към родителите ми или към дъщерите ми. Жив съм и искам да продължа да живея", каза Марадона.

 
Той призна, че все още взима лекарства, но не разкри какви. В неделя Марадона напусна клиниката Аврил, където беше на лечение, но лекарят му потвърди, че футболната легенда ще продължи да я посещава три пъти на седмица.

 
"Искам да си почина и да вляза в добра физическа форма. Винаги съм наказвал тялото си. И преди съм го казвал - какъв футболист можех да стана, ако не бях започнал с кокаина!", заяви Марадона с усмивка.

Той призна, че мечтата му е да бъде треньор на аржентинския национален отбор и е останал обиден, че дори не е бил споменат сред кандидатите за поста по-рано тази година.

БТА