Нападателят на Тотнъм Роман Павлюченко може да се завърне да играе в родната си Русия. Интерес към него проявява Локомотив (Москва).

Руските "железничари" искат да привлекат Павлюченко през зимата, когато и ще започне заключителната част и истинската борба за титлата в руската Премиер лига. Руското първенство от следващия сезон ще направи промяна в системата си и от график Зима-Есен, ще премине към сезон Есен-Зима. За целта обаче настоящият сезон ще продължи година и половина. След завършването на мачовете всеки срещу всеки между 16-те отбора в първенството, първите 8 ще продължат да играят един срещу друг, за да излъчат шампиона, а долната осмица ще определи изпадащите.

От ръководството на Локомотив вече са провели предварителни разговори с колегите си от Тотнъм и са уточнили цената на нападателя. До края на годината се очаква руският клуб да направи оферта на стойност 13 милиона евро.

Павлюченко бе поставен в трансферния списък още през лятото и при подобна реална оферта със сигурност са готови да се разделят с руския си нападател. Той премина в Тотнъм през 2008 година от Спартак (Москва) срещу 14 милиона паунда (малко над 16 милиона евро към днешна дата).