Националният селекционер на Бразилия Карлос Алберто Парейра подаде оставката си. Това стана само седмици, след като той не успя да изпълни задачата, която ръководството на бразилската футболна федерация му постави – да изведе националния отбор на страната до световната титла. Както е известно, соченият за фаворит тим на Бразилия воден от Парейра отпадна на 1/4-финалите от Франция след загуба с 0:1. 63-годишният Парейра е един от най-оптините наставници в Бразилия. През 1994 година той изведе „селесао” до световната титла от САЩ’94, а в края на миналия век изведе три национални отбора до финалите на световни първенства - Кувейт (1982), ОАЕ (1990) и Саудитска Арабия (1998). Освен това в кариерата на Парейра блестят успехи като титлите от Копа Америка през 2004 година и Купата на Конфедерациите през 2005 година. И в двата случая воденият от Парейра тим на Бразилия побеждаваше Аржентина.

„Треньорът заяви, че има нужда да посвети малко от времето си на своето семейство, след като прекара четири години начело на Бразилия. Решението за напускането на Парейра беше взаимно – както негово, така и на федерацията”, беше краткото изяление на Бразилската футболна федерация по върпоса.

Фаворити да заместят Парейра на поста национален селекционер на Бразилия са бившият наставник на Реал Мадрид Вандерлей Люксембурго и Пауло Аутори, който доскоро водеше Сау Паоло и националния отбор на Перу.

КАМЕН ДАМЯНОВ