Селекционерът на Германия Йоахим Льов сподели, че се надява благодарение на „силния характер” неговите избраници да победят Испания на финала на Евро 2008. Младият специалист е категоричен, че след класирането за финал на турнира напрежението в немския лагер е в пъти по-малко.

"Не играем постоянно на високо ниво, но вече нямаме напрежение върху нас. Имаме много опит на подобни турнири. Вярваме, че можем да спечелим финала, защото имаме характер на победител. Испания също показа добри игри и заслужено е на финал. Когато откриха резултата в мача срещу Русия, бяха изключително стабилни. Въпреки това, ние вярваме, че ще спечелим финала в неделя. Духът ни е приповдигнат, което е много важно", сподели Льов.

В същото време легендата на немския футбол Франц Бекенбауер заяви, че според него Испания е повече от заслужено на финала на Евро 2008, но предупреди, че липсата на капитан като Михаел Балак в испанските редици може да се окаже от съществено значение за изхода на мача.

"Испания има фантастични играчи като индивидуалности, като Фабрегас например, но няма един лидер на терена, един истински капитан. Михаел Балак може да направи разликата", отбеляза "Кайзера".

Бекенбауер прогнозира, че финалният мач на Европейското първенство ще завърши наравно в редовното време и ще се стигне до продължения. Според него Германия ще спечели след изпълнения на дузпи.

"Оценете момента, за да напишете историята", призова Бекенбауер своите сънародници, които ще излязат на футболния терен в неделя.