Германският Херта планира да се раздели с водещите си футболисти през лятото след изпадането във Втора Бундеслига.

Тимът от столицата завърши 1:1 при гостуването си на Байер Леверкузен в предпоследния кръг и загубиха шансове да се спасят. Клубът има задължения от 33 милиона евро, а заради изпадането управата планира сериозно намаляване на възнагражденията на играчите с цел разходите да бъдат снижени от 40 милиона на 14 милиона евро.

Това е причината звездите на отбора, сред които капитанът Арне Фридрих, бразилецът Рафаел, сръбският национал Гойко Качар и колумбиецът Адриан Рамос, да искат да напуснат. Те със сигурност ще бъдат продадени при конкретни оферти.

Част от футболистите пък нямат действащи договори за Втора Бундеслига, а игралите като преотстъпени Сичеро, Теофанис Гекас, Флориан Кринге и Роман Хубник също няма да останат, тъй като Херта не възнамерява да се възползва от опциите за откупуването им.

Титулярният вратар Ярослав Дробни пък напуска, тъй като договорът му изтече. Сред футболистите, които имат контракти за Втора Бундеслига е и българският нападател Валери Домовчийски, който по всяка вероятност ще остане, тъй като към него няма интерес.