Хасан Салихамиджич обяви, че смята да сложи край на кариерата си в националния отбор на Босна и Херцеговина заради многото контузии, които му пречат да даде най-доброто от себе си.

 29-годишният играч на Байерн (Мюнхен) е основна част от държавния тим на родината си, откакто направи дебюта си за него преди 10 години.
„След безбройните контузии и десетте операции, претърпяни за тези десет години, и след като се консултирах с лекари от САЩ и Германия, аз взех решение да кажа сбогом на националния отбор и да се погрижа за здравето си”, заяви играчът пред босненският вестник „Дневни Аваз”.

 Салихамиджич има 41 срещи и 6 гола за Босна и Херцеговина, който никога не се е класирал за голям футболен форум.  „Мисля да се състезавам активно още няколко години в зависимост от здравословното ми състояние. През тях обаче ще се съсредоточа само върху изявите си в Байерн. Основните ми цели са да спечеля още веднъж Шампионската лига и да подновя договора си с клуба. Все пак искам да кажа, че не съм съгласен с твърденията, че съм дал повече на Байерн отколкото на националния отбор”, добави защитникът.

 Със сигурност отсъствието на Салихамиджич ще се отрази зле на отбора на Босна и Херцеговина, който е във възход и бе на крачка от класиране на световното първенство в Германия. В предстоящите европейски квалификации отборът е в група „С” с тимовете на Гърция, Турция, Норвегия, Малта, Унгария и Молдова.


БЛАГОВЕСТ БЛАГОЕВ