Георги Пеев най-сетне реализира първия си гол с екипа на Амкар, а цялостното му представяне при победата над Криля Советов (4:1) в последния кръг от руското първенство очарова специалистите. Българинът получи и най-висока оценка (7,0) в традиционната класация на „Спорт Експрес” за играч на мача. След последния съдийски сигнал журналист от изданието потърси халфа за кратко интервю:

- Георги, поздравления за победата и за първия ви гол. Доволен ли сте от представянето си?
- Разбира се. Всички играхме добре и продължаваме с позитивните резултати. В личен план голът ми ме прави много щастлив, защото все не успявах да отбележа, а положения не липсват. Дори и в този двубой имах още една добра ситуация, но в последния момент се разминах с попадението.


- Може ли да се говори при вас за комплекс пред гола?
- Комлекс е силно казано, но действително е неприятно, когато в толкова поредни мачове не успееш да вкараш. През цялото това време се стремях да подобрявам играта си и знаех, че рано или късно голът ще дойде. Мога да ви разкрия, че преди мача с Криля Советов съотборникът ми Солдевиля предрече, че ще се разпиша. Тогава му обещах, че ако познае, ще му благодаря още на терена. От радост обаче забравих и сега му се извинявам. Нападателят Евгений Савин пък така крещеше по телефона, все едно той е вкарал гола. Целият отбор беше щастлив за мен. Тази задржуност е и в основата на успехите ни в последните няколко кръга.


- При смяната ви в края публиката ви изпрати с аплодисменти, това не може да не ви радва?
Така е, наистина. Привържениците ни са много всеотдайни и аз съм им благодарен за подкрепата, която ни оказват. Доволен съм, че с играта си им даваме поводи за радост.


КРАСИМИР ГЪЛЪБОВ