Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани заяви пред италианските медии, че това, което се случи с украинската звезда Андрий Шевченко, няма повече да се повтори в историята на клуба. Както е известно, Шева помоли ръководството на "росонерите" да напусне клуба след 7 годин и 173 гола с червено-черната фланелка, за да може да живее на място, където ще може да научи английски език и децата му ще отраснат в англоговоряща страна. За това настояваше съпругата му Кристен Пазик, която е американка.

"През тези дни говорих много често с Шева и го видях да плаче на няколко пъти с истински сълзи. Вярвам в неговите мотиви и след всичко, което успя да направи с Милан за тези прекрасни 7 години, реших да го пусна да си тръгне, въпреки че имаше договор с нас до 30 юни 2009 година", разкри Галиани.

"Със сигурност ще пристигне някой класен нападател на неговото място, въпреки че атаката ни в лицето на Алберто Джилардино, Пипо Индзаги, Масио Аморозо, както и Кака е от световна величина", сподели вицепрезидентът на "росонерите", който е на поста вече 20 години.

Относно появилите се в пресата твърдения, че единият от кандидатите за президентското кресло в Реал (Мадрид) Рамон Калдерон се е свързал с Кака и му е предложил договор Галиани заяви: "Ако някой ръководител на футболен клуб или мениджър влезе във връзка с наши играчи, докато те имат дълги контракти с нас, ще го пратя на съд директно във ФИФА. Футболистите на Милан са щастливи тук. Ако има някой, който не е и иска да си ходи, но ще остане, докато има договор с клуба. Няма повече да се повтори случаят "Шевченко", заяви видимо бесният още от продажбата на своя любимец в Челси шеф на 6-кратния европейски шампион.

ВЛАДИМИР СТОЯНОВ