Българският национал Димитър Бербатов отбеляза третото си попадение за Тотнъм Хотспърс в предсезонната подготовка, след като се разписа за победата над Стивънейдж Бороу с 3:0 като гост. Бербо се разписа в 80-ата минута от дузпа отсъдена за нарушение срещу самия него. Другите две попадения в срещата бяха дело на Джърмейн Дефоу съответно в 33-ата и в 87-ата отново от дузпа.
Мачът се игра при непрекъснат натиск на момчетата на Мартин Йол, като единствената заслуга за това резултата да е „само” 3:0 е на вратарят на домакините Потър. Той направи цели 15 спасявания, като повечето от тях бяха почти 100 % голове. Още 6–ата минута Бербатов можеше да открие след чудесна комбинация с Роби Кийн и Дефоу, но Потър се намеси и изби в корнер. В 33-ата минута Дефоу все пак успя да пробие стража на ""домакините след чудесно извеждащо подаване на Едгар Давидс. До края на първото полувреме Митко имаше още няколко възможности за гол, но коженото кълбо така и не се оплете в мрежата на Стивънейдж Бороу.
Първото положение след почивката отново бе дело на нашенеца. Той успя да преодолее персоналния си пазач и да подаде на Дефоу, но последния не намери очертанията на вратата. В 58-ата минута Давидс проби през центъра, подаде на Бербатов, който с едно докосване намери непокрития Кийн, но отново стражът на Стивънейдж – Потър се намеси блестящо. Така дойде 80-ата минута, когато Бербатов бе съборен в наказателното поле точно преди да шутира и реферът в този мач отсъди дузпа, която Митко превърна в гол. Само 7 минути по-късно Дефоу оформи крайния резултат, като също се разписа от дузпа за нарушение срещу него.

 

ПЕТЪР БАХАРОВ