В безспорно една от най-интригуващите групи – Н, не само като отбори, а и като развой в хода на квалификациите, в която до последно не се знаеше кой ще излезе победител, Дания спечели с 2:0 като домакин срещу Португалия в директния сблъсък за първото място.

"Червеният динамит" поведе в резултата още в 13-ата минута с гол на Михаел Крон-Дели, а успехът бе узаконен с попадение на Никлас Бендтнер в 63-ата минута.

Така Дания завърши на върха с 19 точки, а Португалия остана на второ място с 16 точки. С толкова приключи и Норвегия след успех с 3:1 над Кипър.

Португалия и Норвегия приключиха с еднакъв актив от точки и в директните си сблъсъци, разменени победи от по 1:0, но португалците остават втори заради по-добрата си головата си разлика.

Португалците имаха шанс да се класират директно за Евро 2012 като най-добрия втори, но Швеция победи Холандия в група Е и зае тази позиция.

За норвежците се разписаха Педерсен в 25-ата, Карю в 34-ата и Хьогли в 65-ата минути, а почетното попадение за Кипър вкара Окас в 42-ата мин.

Кипър финишира на последна позиция със само 2 точки, а 4-ата позиция зае Исландия с 4.