Вратарят на Челси Петер Чех играе своя седми сезон на "Стамфорд Бридж". 28-годишният футболист е много близо до това да надмине по брой изиграни мачове легендата Джанфранко Дзола (312 срещи). Тази вечер в първия четвъртфинал от Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед, Чех ще изиграе своя 304-и мач. Двубоят започва в 21:45 часа и ще бъде предаван пряко по bTV Action, както и онлайн в сайта на bTV. Студиото преди срещата пък е с начален час 21:00.

"Когато дойдох в клуба през 2004-а, бях на 22 години и много ентусиазиран. Вече седем години съм тук и това не се е променило. Когато някой каже, че си изиграл 300 мача за Челси, звучи много добре, особено, когато това е един от най-добрите клубове в света. Надявам се да продължа в същия дух и един ден да стигна 600 мача", заяви Чех.

Той обаче не вижда как може да подобри рекорда на бившия вратар на клуба Питър Бонети, който има 729 мача на сметката си.

"Питър Бонети прекара 20 години в един и същи клуб. Това е дълъг период. Никога не се знае, може и на 38 години все още да играя. Трудно ми е да си го представя, защото днес играта е много бърза. Ще бъда щастлив да играя в клуба, докато Челси има нужда от мен. Единственият играч, който не е от Великобритания и има повече срещи от мен е Джанфранко Дзола. Той е сред най-великите и легендарни футболисти на клуба. Така, че ако направя 312 мача, ще бъда много горд", завърши вратарят на Челси.