На свое редовно заседание Управителният съвет на Българската федерация по волейбол прие програмите на националните отбори за кадети, младежи и мъже.

Мирослав Живков, Николай Желязков и Николай Николов представиха пред членовете на УС плана за предстоящата подготовка и заплануваните контролни срещи на отборите преди Световните първенства в Бразилия и Аржентина, както и Европейското първенство при мъжете в Австрия и Чехия.

Подготовката на кадетите ще премине през 2 етапа, като първият приключва с участието на младежки Олимпийски игри в Турция, а вторият включва лагер от 30 юли до 9 август.  Най-малките заминават за контроли с европейските шампиони от Сърбия на 10 август.

Младежите, водени от Николай Желязков, продължават подготовката си с участие на Балканиада в Македония и очакват Сърбия за три контролни срещи у дома. Желанието на треньора е контролните мачове да бъдат изиграни в новата многофункционална спортна зала „Армеец Арена”, тъй като съоръжението, в което ще играят нашите в Бразилия е с капацитет 20 000 зрители.

"Вече имаме потвърждение и мачовете на младежите срещу Сърбия ще бъдат в новата зала", заяви генералният секретар Станислав Николов.

Целите, които ръководството на БФВолейбол постави пред двамата селекционери, са съответно класиране в първата осмица на Световното в Аржентина (кадети) и медал от същия форум за младежите в Бразилия.

Информацията за програмата на мъжкия национален отбор бе представена от директора на тима Николай Николов. Планират се контролни срещи с отборите на Сърбия и Чехия, както и участие на силния международен турнир във Франция непосредствено преди Европейското първенство тази година.

Целта, която бе заявена от страна на Федерацията, е финал в шампионата на Стария континент.

По време на заседанието бе взето решение да бъде създадена работна група в състав Ивайло Константинов, Тодор Дапев и Милко Багдасаров, която да предложи на Управителния съвет Морален кодекс на българските волейболни клубове. Очаква се в документа да залегнат задължителни изисквания за отношенията на родните клубове по между им, както и на клубовете към състезатели.