Националният отбор на България по волейбол за девойки старша възраст победи Тайван с 3:0 (25:22, 25:13, 25:20) в мач за разпределение на местата от 9-о до 12-то на световното първенство за девойки в Бърно (Чехия). С тази категорична победа младите български волейболистки заеха девето място в крайното класиране.

Българките постигнаха достойно представяне във втората фаза на шампионата, като по пътя за девета позиция постигнаха три победи, съответно над Колумбия, Перу и Тайван.

Равностойност в мача имаше само в първия гейм, когато младите волеболистки на Тайван поведоха с 8:4. Постепенно българските момичета се отърсиха от сковаността и изравниха при 9:9, след което отново настъпиха мини обрати. След като изоставаха с 14:16, българките отбелязаха дълга точкова серия след начален удар, като поведоха с 19:16. Това даде нужния тласък за възхода и родните националки съумяха да спечелят първата част. От там насетне българките бяха едноличен лидер на игрището, като във втория гейм поведоха с 18:10, а в третия с 18:8 и само лек спад в играта позволи на съперничките да отбележат повече точки до края на чистата победа.

Най-добри реализатори за България станаха Гергана Димитрова и Мира Тодорова, които завършиха с еднакъв актив от 13 точки. Силвана Чаушева добави 8 точки за победата.