Участието на бившия нападател на френския Тур Владимир Николов в националния отбор на България за третия мач от квалификациите за европейско първенство в Група ”С” срещу Латвия в Рига е под въпрос, научи репортер на Sportal.bg.

Срещата ще се играе на 10 юни, неделя, от 13,00 часа в зала ”Даугава” в Рига и е изключително важна за представителния ни тим. Латвия записа победа над Румъния у дома с 3:1 и падна драматично като гост на Германия с 2:3.

Както е известно селекционерът на България Мартин Стоев даде едноседмична почивка на Пламен Константинов, Евгени Иванов-Пушката, Христо Цветанов и Владимир Николов след победата над Германия с 3:2 в Мюнхен.

”Със сигурност ще разчитам на Пламен Константинов, Евгени Иванов и Христо Цветанов за мача срещу Латвия в Рига. Колкото до Владимир Николов, искам първо да го видя какво ще покаже на тренировка и после ще реша”, каза Мартин Стоев специално за Sportal.bg.

”Доста волейболисти от отбора ни имат нужда от почивка след тежките първенства, в които са играли този сезон, но не може всички да я ползват едновременно. Матей Казийски ще получи своя заслужен отдих за мача срещу Латвия в София”, допълни Мартин Стоев.

Утре националите ще направят първа тренировка след успеха над Румъния с 3:1 в неделя.

ИВАЙЛО БАНЧЕВ