Надеждите за първа победа на ЦСКА като гост в Шампионската волейболна лига за пореден път бяха попарени. Късно снощи българските шампиони отстъпиха с 0:3 на Унтерхахинг в Германия.

В отделните части възпитаниците на треньора Александър Попов загубиха с 18:25, 18:25 и 14:25. Ден по-рано в другата среща от група А на турнира френският Кан бе попеден с 0:3 (22:25, 20:25, 21:25) от фаворита Зенит (Казан).

Основният проблем пред ЦСКА бе сервисът, който така и не затрудни домакините. На моменти блокадата също бе доста разпиляна, което в крайна сметка се оказа решаващо за поражението. В първите два гейма резултатът вървеше точка за точка до средата на частта, но след това поредица от неточности и непредизвикани грешки решиха нещата в полза на германците.

Съставът на ЦСКА: Николай Иванов 2 точки, Филип Майо 8, Ясер
Портуондо 9, Ивайло Стефанов 3, Стоян Самунев 3, Евгени Иванов
5, Теодор Салпаров - либеро (Теодор Теодоров, Светозар Иванов,
Валтерс Рама, Георги Манчев, Антон Василиев)

Следващите срещи от групата ще се играят на 24-и ноември. Зенит (Казан) приема Унтерхахинг, а ЦСКА е домакин на френския Кан от 19.30 часа в Самоков. Мачът обаче ще се играе пред празни трибуни заради наказанието на "червените" от миналото издание на Шампионската лига.