Капитанът на националния отбор на България Пламен Константинов е пред подписване на договор с вицешампиона на Русия – Локомотив-Белогорие (Белгород), научи Sportal.bg.

До благоприятната ситуация за трансфер на 33-годишния българин в двукратния победител в Шампионската лига ”Индезит” през 2003 и 2004 година се стигна, след като вчера двамата основни посрещачи на Локомотив-Белогорие (Белгород) - Сергей Тетюхин и Александър Косарев, преминаха в Динамо ТТГ (Казан). Двамата са двукратни победители в Шампионската лига с Локомотив. 30-годишният Тетюхин е 6-кратен шампион на Русия, а 28-годишният Косарев е 5-кратен първенец с тима от Белгород.

Според неофициална информация Динамо ТТГ (Казан) дава невероятните над 1 милион евро за Тетюхин и Косарев. Отборът от Казан вече привлече за обща сума от 500 000 евро американските национали Лой Бол (разпределител) и Клейтън Стенли (диагонал). Очаква се в скоро време в Казан да заиграе и централният блокировач на шампиона Динамо (Москва) - Сергей Егорчев.

Така до няколко дни се очаква Пламен Константинов да оформи контракта си с отбора от Белгород, който да е подплатен изключително добре финансово. Капитанът на държавния тим имаше уговорка с полския вицешампион Ястжибски Вигел, където игра през изминалия сезон, да продължи кариерата си там, ако не подпише с отбор от Русия. Според неофициална информация на полските медии през миналия сезон Пламен Константинов е бил най-скъпоплатеният волейболист в полската Екстракласа лига с годишна заплата около 200 000 евро.

Ако Пламен Константинов премине в Локомотив-Белогорие (Белгород), то той ще стане 6-ият български национал, който ще се състезава в Суперлигата на Русия през следващия сезон. До момента договори с шампиона Динамо (Москва) имат Матей Казийски и Теодор Салпаров, Андрей Жеков премина в Нефтяник Башкортостана (Уфа), а Костадин Стойков и Светозар Иванов подписаха с НОВА (Новокуйбишевск).

ИВАЙЛО БАНЧЕВ