Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Камило Плачи определи Аржентина за много силен тим, който няма да дойде за мачовете срещу България от Световната лига с резервните си състезатели.

"Не е възможно Аржентина да пристигне с втория си състав. Отборът-домакин на финалите винаги трябва да играе силно, за да се подготви добре. Ние искаме да играем на ниво. Знаем, че аржентинците са един много корав отбор. Изпитахме доста трудности срещу тях през миналия сезон. Гледахме този мач от олимпийските игри в Лондон. Аржентина има три загуби и една победа от общо четири мача с Бразилия и САЩ. Аржентина играе много добре без Факундо Конте, защото намериха различна тактическа постройка. Федерико Перейра вече играе на друга позиция. Аржентина има добро посрещане и двама отлични разпределители. Двете ни победи във Франция ни дават възможност да бъдем по-спокойни. Свикнал съм с българския химн. Това е едно от нещата, които ме карат да вибрирам. Вашият химн винаги ме разчувства. Знам, че съм на един горещ и клатещ се стол. На тази пейка имаше големи имена и преди мен. Това не ми тежи, а трябва да мисля как да постигна най-добрите резултати", заяви Камило Плачи на пресконференция.

Италианецът е категоричен, че българският отбор има напредък при посрещането.

"Ще се готвим специално на някои елементи. Имаме прогрес в посрещането. Сега Теодор е на наше разположение. На 90 процента съм взел решение, че Салпаров ще играе. Той се чувства добре физически. Трябва да си върне ритъма. Ако няма проблеми, Теодор ще бъде на полето. Работата от последния един месец започна да дава плодове. В течение на времето ще играем все по-добре, но и противниците ни ще стават все по-силни. На полето ще разберем за нашето израстване. Това няма нищо общо с победата и загубата, различни неща са", продължи специалистът.

Списъкът с 12 играчи за мачовете с Аржентина ще бъде даден утре вечер. Двубоите между България и отбора от Южна Америка са в събота и неделя.