Васил Симов бе издигнат за кандидат за член на Управителния съвет на федерацията ни по волейбол от група деятели, начело с бившия вицепрезидент на централата Ивайло Константинов.
На пресконференция Константинов поясни, че т.н. опозиция няма как да издигне свой кандидат за поста президент на федерацията, поради сегашния устав на организацията. Според устава кандидатите за президент на БФ трябва да са членове на Управителния съвет. Поради това Константинов и неговите съмишленици издигат Симов като кандидат за член на УС, а в последствие той ще бъде кандидат за президент на федерацията.

"Искаме промяна в устава и ще го атакуваме в съда. Желанието ни е не повече от пет до девет души да участват в Управителния съвет на федерацията. Председателят да не може да бъде избиран за повече от два мандата. Кандидат на предстоящото събрание (на 10 октомври) няма как да издигнем. Неговата кандидатура трябва да бъде издигната 3 месеца преди дадено събрание, а самото събрание трябва да бъде обявено 40 дни преди насрочването си. Отделно месец преди това съветът трябва да го одобри", сподели Константинов, цитиран от БГНЕС.

Той изброи и редица загуби на парични средства по странен начин - 100 000 лева заради избирането на много по-скъп хотел от друг предложен, избиране на спонсор, който предлагал само 70 000 евро при положение, че е имало друг, готов да даде 300 000, над 200 000 лева разходи за самолетни билети, 50 000 лева за събиране на клубовете на предишното събрание.

От своя страна треньорът на мъжкия ЦСКА Александър Попов за пореден път изрази желанието на поне пет отбора да започнат участие в собствена лига от новия сезон. ЦСКА, Славия, Марек, Пирин и Монтана са тимовете, които заплашват, че ако желанието им не се удовлетвори, ще преразгледат участието си в шампионата през тази година. Попов и Антонина Зетова също ще бъда издигнати като кандидати за място в Управителния съвет.