Българският младежки национален отбор попадна в група с европейския и световен шампион Русия, след тегленето на жребия за групите във финалната фаза на Световното първенство в Мароко (7-16 юли). България ще играе в Група ”А”, където освен Русия са Италия, Япония, Иран и домакините Мароко.

 ”Попаднахме в наистина сериозна група, с 3 европейски отбора. За жалост нямам никаква представа от играта на Иран и Мароко. Русия и Япония са традиционно силни отбори. С Италия сме играли и тяхната игра не ни е непозната”, коментира специално за Sportal.bg селекционерът на младежкия тим Виктор Карагьозов.

 Въпреки отличното представяне на възпитаниците на Карагьозов, както Sportal.bg, спомена в предишни материали, националния отбор е преследван от поредица контузии. Валентин Братоев, който има мъртва кост в десния крак и изкълчен глезен, няма да бъде възстановен за СП Мароко 2007.

 ”Вальо ще замине за Франция, където ще бъде прегледан от специалисти и най-вероятно ще бъде опериран. 90% е вероятноста той да не успее да се възстанови за Световното, тъй като то е едва след един месец. Симеон Александров, на който аз много държах, за жалост също има много сериозни здравословни проблеми. Той утре ще мине на магнитен резонанс и ще имам повече информация за неговото състояние, за сега не знам нищо”, допълни още селекционерът. ""

 Състоянието на младежите може съвсем спокойно да се сравни със състоянието на мъжкия национален тим, който съвсем наскоро даде своята поредна жертва с контузията на Боян Йорданов точно преди мачовете на България с Китай от груповата фаза на Световната лига.

”Да определено тази година нямаме голям късмет, нито младегкия, нито мъжкия състав на България. Разликата е, че Мартин Стоев има по-голям избор при подбора на волейболистите, които ще представят родината ни, докато при нас е по-сложно”, каза Виктор Карагьозов.

 В Група ”Б” на СП Мароко 2007 влизат отборите представители на следните държави: Бразилия, Куба, Аржентина, Словения и Египет.ДЕНИЦА ВЕЛКОВА