Волейболните ни национали се завърнаха в София след мачовете си от Световната лига във Франкфурт. Там момчетата постигнаха две победи от три срещи, включително и срещу домакина Германия. Звездата на тима Матей Казийски сподели впечатленията си.

"Най-хубавото беше, че играхме като в наша зала. Беше наистина страхотно да отидеш в Германия и да играеш пред толкова много българи. Не ни се случва за първи път. Очаквахме го и усещането бе много приятно. Не сме постигнали нищо голямо.

Резултатът не е от изключително значение. Не сме отишли там да търсим победи на всяка цена. Търсихме да играем волейбол. Не ни се получи в първия мач, но за сметка на това в следващите два, показахме едно добро ниво на игра и много борбеност, което лично на мен ми дава надежди да мисля, че можем да израстнем много бързо.

Използвахме тази седмица, за да се подготвим максимално добре технически и тактически. Играхме срещу отбори, които играят добър волейбол. Това беше основната цел, с която заминахме. Не сме губили доверие един в друг, така че не е имало какво да възстановяваме. Мисля, че от тази гледна точка сме добър колектив в този момент", заяви Казийски.