Старши-треньорът на националния отбор по волейбол Мартин Стоев остана доволен от победата на момчетата с 3:0 над Египет, която ни осигури класиране за финалите на Световната лига в Москва. Пред радио „Гонг” той коментира днешния успех и очакванията си за двубоите на най-добрите шест след седмица.
„Изиграхме един сравнително спокоен мач, защото след резултата на Куба знаехме с колко точки минимум трябва да спечелим. Далеч не показахме пълния си потенциал, но все пак тимът на Египет не е от нашата класа и спечелихме лесно. След първите два гейма вече бяхме наясно, че сме първи в групата. В края на мача дадох шанс и на резервите и те се включиха много добре. Радващото е, че срещу Египет не натрупахме много физическа умора и ще пътуваме за Русия в добро функционално състояние”.
Стоев сподели, че в Москва целта на тома ни е да стигне до медалите. „Въпреки, че ще се изправим срещу Бразлия още в първия си двубой, няма от какво да се плашим. Разполагаме с чудесен колектив и момчетата са способни да победят всеки. Другите ни съперници най-вероятно ще са Сърбия и Италия, които също са много класни. Изобщо, силите на финалите ще бъдат много изравнени и мачовете ще се решават от отделни ключови ситуации. Ние обаче ще се борим за медал, който ни убягва вече 20 години”.

КРАСИМИР ГЪЛЪБОВ